Docherty valt af bij hockeyselectie WK

DEN BOSCH. Laurence Docherty (26) is afgevallen in de Nederlandse hockeyselectie die over acht dagen begint aan het wereldkampioenschap in Mönchengladbach. De tot Nederlander genaturaliseerde middenvelder uit Schotland, spelend bij HCKZ uit Den Haag, miste vorige maand al de strijd om de Champions Trophy, omdat zijn papieren nog niet in orde waren. ”Laurence is in een te laat stadium op de trein gesprongen, die op dat moment al stevig voortdenderde”, zei bondscoach Roelant Oltmans gisteren in Den Bosch bij de presentatie van zijn achttienkoppige selectie. Eby Kessing (22) van landskampioen Bloemendaal krijgt de voorkeur. Andere afvallers zijn verdediger Thomas Boerma, spits Nick Meijer en derde doelman Jaap Stockmann, allen van Bloemendaal. In plaats van Meijer heeft Oltmans bij zijn vierde WK gekozen voor neo-international Rogier Hofman van SCHC.