Consumentenbond prijst `foute` site

HILVERSUM, 30 aug. De Consumentenbond moedigt het illegaal downloaden van muziek aan door herhaaldelijk de Russische website Allofmp3.com aan te prijzen. Deze internetpagina biedt tegen lage prijzen muziek aan, maar doet dat zonder toestemming van de artiesten. Dat stelt de Nederlandse branchevereniging voor de muziekindustrie NVPI.

In het meest recente nummer van de Consumentengids moedigt de bond de lezer aan om gebruik te maken van de site, aldus de NVPI. De bond suggereert volgens de brancheorganisatie dat minder omstreden muziekdiensten op het internet artiesten ook niet veel opleveren. In eerdere testen van de Consumentenbond kwam Allofmp3 al goed uit de bus, zei de woordvoerder van de NVPI.

De Consumentenbond zegt in een reactie ”de consument zo compleet mogelijk te willen informeren”. De bond zal niet meer over Allofmp3 schrijven als een rechter bepaalt dat de site illegaal is.

De website is omstreden, maar niet verboden. De Russische regels over auteursrecht zijn minder strikt dan Amerikaanse en Europese regels. De website is wel bijvoorbeeld onderdeel van de onderhandelingen van Rusland met de VS over toelating van Rusland tot de wereldhandelsorganisatie WTO.