7 redenen om uit te gaan

maar dan blond

1 Uit eten met IENS

Tapasbar Pulp

Bussum, Stationsweg 2Telefoon (035) 683 23 19Keuken open 17.00-23.00u, maandag geslotenSpaansgem. prijs 3-gangen: € 12,00Categorie: Voor een habbekrats

Bij binnenkomst vallen meteen het ongedwongen, rommelige sfeertje, de prettige muziek en de ontspannen bediening op. Hoewel de immer populaire tapasbars vaak eenzelfde menukaart voeren, worden hier originele hapjes geserveerd. De kok van Pulp komt op verzoek ook aan huis zijn kunsten vertonen. Prima tapas zonder fratsen. Eet op je gemak, zoals de Spanjaarden het hebben bedoeld.

uitstekend | Goed gegeten, en de bediening was vriendelijk. Het lijkt er op dat er tegenwoordig een wisselende kaart is waar wat ‘gewone’ tapas op staan en wat meer aparte tapas. De keuken is al om vijf uur ’s middags open dus ook ideaal om met je kind te eten, als die van tapas houdt uiteraard!

(26-05-2006, S.B. te Bussum)

uitstekend | Tapas zijn alweer geruime tijd een rage in Nederland, deze gezellige tapasbar biedt verrassende en heerlijke gerechten aan. Zou dat door de Spaanse keuken komen? Je zit erg leuk en wordt – veelal – goed geholpen. In weekenden wel reserveren; het is er dan vrij druk!

(14-02-2006, G.B. te Bussum)

2 FOTO-EXPO

Paul Blanca foto’s 1980-2005

Utrecht: Galerie Quintessens, Nieuwegracht 53. Wo-za 12.00-17.00u. Inl: www.galeriequintessens.nl

Paul Blanca begon in 1980 met het maken van fotoportretten waarin de nadruk lag op het extreme en het shockerende: een zelfportret met rat in de mond, een naakte vrouw met slakken op haar huid, of een kale man met ‘ogen’ in het achterhoofd gekerfd. Van groot belang was Blanca’s kennismaking met choreograaf Hans van Manen, die hem leerde om te gaan met een Hasselblad-camera. Als schrijver werkte Blanca voor Het Parool en Nieuwe Revu. Zijn verhalen illustreerde hij met eigen fotowerk. Te zien tot en met 16 september.

3 STADSRONDRIT

Rondje stad Groningen

Groningen. Opstapplaats: CS Groningen bij busperron B. Vertrektijd: 13.30 uur. Prijs: 12 euro. Aanmelden: 050-3090757 & www.stadsrondrit.nl

Vanmiddag is er een stadsrondrit per bus door de wijken van Groningen, ook wel het rondje stad Groningen genoemd. De busrit gaat door nieuwe wijken, waar niet zo lang geleden nog weilanden waren waar koeien, paarden of schapen stonden te grazen. Er wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van de stad, maar ook aan de ziekenhuizen, de suikerfabrieken, Rijksuniversiteit (RUG), het Wallhouse en het nieuwe voetbalstadion. Onderweg worden de vele kunstwerken op straat bekeken.

4 MUZIEK

Ellen ten Damme & Band

Amsterdam: Panama, Oostelijke Handelskade 4. Tijd: 20.00u. Entree: 15 euro. Inl/kaarten: 020-311 8686 & www.panama.nl & www.aub.nl

Club Panama bestaat vijf jaar en dat wordt gevierd. Tijdens de Best of 5 Years Panama maand is er elke donderdag een live optreden van Nederlandse artiesten die in het verleden ook al optraden in Panama. Vanavond zal Ellen ten Damme opnieuw haar blonde pruik opzetten en in de huid van Blondie kruipen voor haar ‘Blondie bubblegum popshow’. Met haar band speelt ze bekende Blondie hits als Denis, Rapture en Heart of Glass.

5 LOCATIETHEATER

Het Eenzame Westen

Almere: Stadslandgoed De Kemphaan. Tijd: 20.30u. Entree: 17,50 euro. Inl/kaarten: 036-8448148 & www.theatergroepsuburbia.nl

Theatergroep Suburbia speelt midden in het bos van Almere het toneelstuk Het Eenzame Westen van Martin McDonagh, het derde deel van diens Leenane Trilogie, dat draait om drie broers die na de dood van hun vader alleen op de boerderij zijn achtergebleven en elkaar het leven zuur maken. McDonagh is de Tarantino van het Ierse platteland. Het stuk is te zien t/m 3 september.

6 FILOSOFIE

Lezing door Martha Nussbaum

Groningen: Academiegebouw. Tijd: 20.00u. Inl: www.rug.nl/studium

Martha C. Nussbaum (1947) is filosoof, activist en feminist. Vanavond opent zij het nieuwe Studium Generale-seizoen met een lezing over de moderne invulling van het begrip rechtvaardigheid, waarin ook aandacht zou moeten zijn voor de rechten van dieren, (verstandelijk) gehandicapten en migranten. Haar nieuwste boek Frontiers of Justice. Disability, Nationality, Species Membership is in het Nederlands verschenen onder de titel Grensgebieden van het recht. Nussbaum verwierf in Nederland bekendheid met haar optreden in Wim Kayzers documentaire, ‘Van de Schoonheid en de Troost’.

7 FILM

Kabhi Alvida Naa Kehna (Kank)

In Amsterdam, Den Haag, Geleen en Rotterdam. Regie: Karan Johar. Met: Sharrukh Khan, Rani Mukherjee.

Kabhi Alvida Naa Kehna (KANK) is een voor mainstream Bollywood progressieve film over twee relaties die spaak lopen. De door vijf grote Bollywoodsterren bevolkte film speelt zich af in hedendaags New York – om de Amerikaanse markt te bereiken – en gaat over vriendschap, liefde, lust, trouw en eventueel zelfs echtscheiding. De eerste helft is kluchtig, maar daarna wordt het een echte tranentrekker die krachtige emoties toont.