www.nrc.nl

Nederland, Amsterdam, 27 augustus 2006 Winnaar van de Mr Gay Europe Verkiezing 'the day after' in zijn hotelkamer. http://www.mrgayeurope.com/index.htm Foto/copyright: Martijn van de Griendt „Het was wel even schrikken op maandagmorgen in nrc.next, de centerfold, met een foto van de winnaar van de Mr. Gay Europe-verkiezing. De oudere lezer zal van verbazing wel even de handen voor de mond hebben geslagen bij zoveel moderniteit in zijn of haar lijfblad. Ik had geen idee waar te beginnen met kijken. Was het nu de onderbroek – Calvin Klein, I presume? – de sjerp, de ietwat stevige dijen, het kroontje boven het bed, de tube met inhoud, het flesje vitamine of het blikje water. Alles een beetje scheef, rommelige lakens en heel geraffineerd, nog net zichtbaar, het lichtknopje, dit alles gefotografeerd door Martijn van de Griendt.” Griendt, Martijn van de

Mentzel over foto’s. Vincent Mentzel, staffotograaf van NRC Handelsblad, schrijft op nrc.nl/fotoblog over fotografie.

„Het was wel even schrikken op maandagmorgen in nrc.next, de centerfold, met een foto van de winnaar van de Mr. Gay Europe-verkiezing. De oudere lezer zal van verbazing wel even de handen voor de mond hebben geslagen bij zoveel moderniteit in zijn of haar lijfblad. Ik had geen idee waar te beginnen met kijken. Was het nu de onderbroek – Calvin Klein, I presume? – de sjerp, de ietwat stevige dijen, het kroontje boven het bed, de tube met inhoud, het flesje vitamine of het blikje water. Alles een beetje scheef, rommelige lakens en heel geraffineerd, nog net zichtbaar, het lichtknopje, dit alles gefotografeerd door Martijn van de Griendt.”

Verder schrijft Mentzel in zijn Fotoblog onder meer over de „prachtige foto” van Ankie van Grunsven. Lezers (en kijkers) kunnen ook reageren.

Boris Boef. Desi Bouterse is weleens de „Surinaamse Boris Boef” genoemd, schreef Ewoud Sanders gisteren in de rubriek Woordhoek. Hij had het over de invloed van stripfiguren en superhelden op de taal. Sanders noemt onder andere de smurfen, de Hulk, de Zware Jongens en Boris Boef.

Deze laatste figuren uit strips van Disney, zijn absoluut niet dezelfde, schrijft lezer ‘Zazkia’ op de website. „Boris Boef is het equivalent van Black Pete, een kat daterende uit 1921 terwijl de Zware Jongens naar alle waarschijnlijkheid allemaal honden zijn, net als de overgrote meerderheid van Duckstad. Niet echt familie.”

Discussieer mee over taal en reageer op de peiling op nrc.nl/woordhoek. Deze week: Vindt u het onnodige gebruik van spaties in samenstellingen, de zogenoemde Engelse ziekte, storend?