Vlucht A380 gestopt

Airbus heeft vanmorgen een testvlucht met de A380 afgebroken en voor onbepaalde tijd uitgesteld wegens „technische problemen”. Dit hebben de luchthavenautoriteiten van de Zuid-Tunesische stad Tozeur gemeld.

Het is de zoveelste tegenslag voor het programma van de A380, het grootste passagierstoestel ooit gebouwd (met plaats voor 500 tot 800 passagiers).

De dubbeldeks superjumbo zou vandaag een testvlucht maken van zijn basis bij de Zuid-Franse stad Toulouse naar Tozeur. Volgens de manager van het vliegveld van Tozeur keerde het toestel drie kwartier na de start al weer terug naar Toulouse. De bedoeling was een proef uit te voeren onder zeer hete omstandigheden – Tozeur ligt in de Sahara.

De A380 zou eind van dit jaar door Singapore Airlines als eerste in gebruik worden opgenomen. In mei kwamen problemen met de bedrading aan het licht, waardoor de productie ernstige vertraging heeft opgelopen.