Tortillarollen met hummus

Voor circa 50 plakjes:500 gram kleine aubergines, circa 4 stuksolijfolie voor het bestrijken3 rode paprika's8 bloemtortilla's van circa 20 cm doorsneegrote handvol gehakte bladpeterselie of verse korianderHummus: 1 potje kikkererwten van 570 gram, uitgelekt en afgespoeld (400 gram uitgelekt gewicht)3 eetlepels citroensap1 eetlepel sesamolie2 tenen knoflook, fijngehakt1 theelepel gemalen komijn1 theelepel tabasco 3 eetlepels Griekse yoghurtzeezout en versgemalen peper

Deze tortillarollen zijn heel veelzijdig. Serveer ze in schuine stukjes als een borrelhapje en geef er desgewenst een pikante dipsaus bij. Of laat ze heel en serveer ze met guacamole, pikante saus en zure room. Snijd de aubergines bij en snijd ze dan in de lengte in dunne plakjes van zo’n 5 mm dik. Bestrijk ze aan beide kanten licht met olijfolie. Grilleer ze in een met olijfolie ingevette grillpan tot ze aan beide kanten goudbruin gestreept en gaar zijn.

Leg de paprika’s op een met aluminiumfolie beklede bakplaat en zet 20 tot 30 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven, waarbij u ze een paar keer omdraait, tot ze rondom geblakerd zijn. Neem ze uit de oven, leg er een theedoek over en laat ze afkoelen. Verwijder het vel en zaad boven een kom waarin u de sappen opvangt. Snijd het vruchtvlees in reepjes van 1 cm breed. Doe voor de hummus de uitgelekte kikkererwten, het citroensap, de sesamolie, komijn en tabascosaus in een keukenmachine en draai tot een puree. Schep er net genoeg yoghurt door om de hummus smeerbaar te maken. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper.

Rooster de tortilla’s een paar minuten aan elke kant in een droge anti-aanbak koekepan op een matig vuur tot ze goudbruin gespikkeld zijn. Besmeer de gebakken tortilla’s met de hummus. Schik reepjes aubergine en paprika over tweederde van elke tortilla en laat de rest vrij. Strooi er wat zout en peper over. Bestrooi dan met gehakte peterselie of verse koriander. Rol de tortilla’s strak op. Wikkel elke opgerolde tortilla strak in plasticfolie en leg minstens 2 uur of tot een nacht lang in de koelkast. Snijd elke rol schuin in 6 tot 8 stukjes en dien op.

Kim Maclean

Morgen: frambozensneeuw.

    • Kim Maclean