Toen de dijken doorbraken

Orkaan Katrina zette New Orleans in de VS onder water.

Hoe ziet de stad er nu uit?

1.193 doden. 34 miljard dollar schade. Dit was het spoor dat de orkaan Katrina een jaar geleden in het zuiden van de Verenigde Staten achterliet. Nrc.next maakte een selectie uit de vele websites, boeken en documentaires over Katrina.

Filmmaker Spike Lee maakte de documentaire When the Levees Broke (Toen de dijken doorbraken). Een trailer is te zien op www.hbo.com. De Nederlandse documentairemaakster Marjoleine Boonstra maakte Robert, Mary & Katrina, over een gezin dat in hun eigen huis bleef, terwijl Katrina over de stad raasde. Te zien op www.donderdagdocumentaire.nl, in het archief. Historicus Douglas Brinkley, zelf afkomstig uit New Orleans, schreef The Great Deluge (De grote zondvloed), een reconstructie van de falende hulpverlening. Op de site www.hurricanearchive.org staan persoonlijke getuigenissen over Katrina.