Tirza?

Weblog van Tirza (18)

„24 augustus: Gisteren ben ik bij wel drie verschillende bejaardentehuizen geweest, maar ze deden overal raar en ze leken al helemaal niet blij met mijn idee om oudere mensen gezelschap aan te bieden. Ik geloof dat ze het allemaal tamelijk verdacht vonden of misschien dachten ze dat ik niet helemaal goed in mijn hoofd was. Maar to the point: ik heb besloten bij De Jaren te gaan solliciteren. Het is niet echt hetzelfde als oude mensen gezelschap aanbieden maar misschien ook wel nuttig. Choukri heeft al meer dan 24 uur niet op mijn smsjes gereageerd.”

Dit is een passage uit het weblog van Tirza (18) uit Amsterdam. Haar stijl is zo goed dat in de blogosfeer al snel twijfel ontstond of Tirza wel bestaat. Ze bestaat – zo leert Google – maar ze is alleen geen meisje. Tirza is de nieuwe roman van Arnon Grunberg, die in het najaar verschijnt bij Nijgh en Van Ditmar. Als marketing-stunt is Tirza in ieder geval geslaagd.

Lees het internetboek:www.tirza.nl