Televisie Film van de dag

Asterix & Obelix tegen Caesar. Gérard Depardieu is reuze aandoenlijk als stripheld Obelix in de eerste live action-verfilming van de boeken van Goscinny en Uderzo. Momenteel zijn ze Asterix & Obelix en de Olympische spelen aan het verfilmen, die in het olympisch jaar 2008 in de bioscopen wordt verwacht. In Asterix & Obelix tegen Caesar reist de Romeinse veldheer af naar Gallië om belasting te innen, bijgestaan door zijn geslepen vertrouweling Destructivus (Roberto Benigni), maar wat doet het er eigenlijk toe? Het gaat toch meer om die andere ingrediënten van de toverdrank die de verhalen over de Galliërs onweerstaanbaar maakt: de everzwijnen, de menhirs, de taalgrapjes en die heeft regisseur Zidi in de juiste mix toegediend. De film was in 1999 de duurste film die tot dan toe in Frankrijk was geproduceerd maar zorgde wel voor een verdubbeling van de bioscoopomzet.(Claude Zidi, Frankrijk, 1999), RTL7, 20.30-23.00u

Dana Linssen

    • Dana Linssen