Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met schrijver Maarten ’t Hart over zijn eerste historische roman Het psalmenoproer. De roman speelt in de achttiende eeuw toen de verpauperde lieden in opstand kwamen. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur een herhaling van de reportage uit 1976 van Han Reiziger en Jan Wagenmeester over hun reis in het voetspoor van Mozart. Verder een dichtersportret van Jan Emmens uit 1987 en in het laatste uur een reportage met architect Machiel Spaan die al veel dijkhuizen heeft ontworpen, maar er nog geen niet een heeft gebouwd omdat er door de dijkverzwaringen geen vergunning voor de bouw wordt gegeven. 747AM, 20.02-23.00u.

Spotlight. Herhaling van het gesprek met de Nederlandse en internationaal bekende celliste Quirine Viersen (1972). Vincent van Engelen praat met haar over de muziek die haar raakt en inspireert. Radio 4, 23.00-24.00u.

Casa luna. Directeur van het Amsterdam Fringe Theaterfestival Jeffrey Meulman vertelt over de programmering, theater maken, en ambities. Radio 1, 0.04-0.45u.