Op Nürburgring en in Imola volgend jaar geen F1-races

PARIJS, 29 aug. De kalender van de Formule 1 wordt volgend jaar teruggebracht van achttien naar zeventien races. De internationale autosportfederatie FIA maakte dit vanochtend bekend. Duitsland en Italië moeten beide een wedstrijd inleveren. De Grote Prijzen van Europa op de Nürburgring en van San Marino in Imola vallen af. De GP van België op het circuit van Spa-Francorchamps keert terug. De Grote Prijs van Duitsland die normaal in Hockenheim werd verreden, zal zeer waarschijnlijk naar de Nürburgring verhuizen. De strijd om de wereldtitel begint op 18 maart in Melbourne en eindigt op 21 oktober in São Paulo. De kalender: 18 maart: Melbourne/Australië, 8 april: Kuala Lumpur/Maleisië, 15 april: Manama/Bahrein, 13 mei: Barcelona/Spanje, 27 mei: Monte Carlo/Monaco, 10 juni: Montreal/Canada, 17 juni: Indianapolis/Verenigde Staten, 1 juli: Magny Cours/Frankrijk, 8 juli: Silverstone/Groot-Brittannië, 22 juli: Nürburgring/Duitsland, 5 augustus: Boedapest/Hongarije, 26 augustus: Istanbul/Turkije, 9 september: Monza/Italië, 16 september: Spa/België, 30 september: Shanghai/China, 7 oktober: Suzuka/Japan, 21 oktober: Sao Paulo/Brazilië.

Rectificatie / Gerectificeerd

Het artikel Op Nürburgring en in Imola volgend jaar geen F1-races (29 augustus, pagina 11) meldt dat er volgend jaar geen Formule 1-race meer is op de Nürburgring , het Duitse circuit waar de afgelopen jaren om de Grote Prijs van Europa werd gereden. Duitsland houdt daardoor nog maar één race. Het is nog niet bekend of de Grote Prijs van Duitsland naar Hockenheim gaat, als gebruikelijk, of naar de Nürburgring .