New Orleans, een jaar na Katrina

New Orleans, een jaar na Katrina New Orleans, 29 aug. Twee foto’s tonen Canal Street in het centrum van de Amerikaanse stad New Orleans. De linker is genomen op 6 september 2005, een week nadat de dijken bij de stad waren bezweken onder het geweld van de orkaan Katrina. Als gevolg daarvan liep tachtig procent van de stad onder water. De rechter foto, eergisteren genomen, laat dezelfde plek zien. Vandaag brengt de Amerikaanse president George W. Bush een bezoek aan de stad. ’s Ochtends zouden kerkklokken luiden op het moment dat precies een jaar geleden de dijken braken. Bush zou onder meer een oecumenische dienst bijwonen, aanschuiven bij een rondetafelgesprek en verschillende plekken in de stad bezoeken. Zijn komst is politiek beladen, omdat er veel kritiek was op het trage optreden van de federale regering voor, tijdens en na de storm. (Foto’s Reuters)Katrina: pagina 5 A combination picture shows Canal Street in New Orleans on September 6, 2005 (left) when it was flooded after Hurricane Katrina struck, and a view of the same place on August 26, 2006 (right). The fifth tropical storm of the Atlantic season, Ernesto, could become a dangerously powerful hurricane in the oil-producing Gulf of Mexico next week around the anniversary of Hurricane Katrina, U.S. forecasters said on Saturday. Nearly a year ago on August 29, 2005, Hurricane Katrina struck the Gulf Coast, killing about 1,500 in four states and flooding 80 percent of New Orleans. REUTERS/Carlos Barria (UNITED STATES) REUTERS