Man in slappe crisis

DVD The Weather Man Regie: Gore Verbinski. Met: Nicolas Cage, Michael Caine, Hope Davis ***
DVD The Weather Man Regie: Gore Verbinski. Met: Nicolas Cage, Michael Caine, Hope Davis ***

DVD

The Weather Man

Regie: Gore Verbinski. Met: Nicolas Cage, Michael Caine, Hope Davis

In de jaren negentig ontdekte Hollywood de man in crisis. Mannen die uit de file stappen en een geweer aanschaffen (Fallen Down), die hun agressie kwijt moeten (Fight Club) of die weer jong wilden zijn (American Beauty). The Weather Man haakt daar jaren later op in door een gedeprimeerde weerman op te voeren, gespeeld door Nicolas Cage in vertrouwde droeve doen. Zijn succesvolle carrière in de televisiewereld is gebaseerd op drijfzand: hij is ongeschoold als meteoroloog en leert de weersvoorspelling uit zijn hoofd zonder hem echt te begrijpen. In het dagelijkse leven verbleekt zijn tandpastaglimlach en toont hij zijn ware gezicht: een gescheiden man die over zich heen laat lopen en af en toe ten prooi valt aan woede-uitbarstingen. De meest banale ergernissen laten hem bijna ontploffen: als hij in de rij staat bij de wegenbelasting of te maken krijgt met een botte hamburgerverkoper die geen geld wil wisselen. In handen van regisseur Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean, The Ring) wordt alles nogal gladgestreken. De echte mannen in crisis verdienen een scherpere film.