‘Losgeld voor tapes BBC-serie’

Inbrekers hebben de banden gestolen van de nieuwe BBC-serie Robin Hood. De productie van dertien afleveringen van de televisieserie loopt nu ernstige vertraging op, aldus een woordvoerder van de BBC.

De Britse omroep wilde niet ingaan op een bericht in de Britse krant The Daily Mirror dat de banden de enige kopieën zijn en dat de dieven een losgeld eisen van circa 1,5 miljoen euro.

Robin Hood wordt opgenomen in Hongarije door productiemaatschappij Tiger Aspect. „De diefstal geeft ongemak en vertraging. Tiger Aspect neemt alle mogelijke maatregelen om de tapes terug te krijgen”, zei de woordvoerder.

De serie moet een van de hits worden van het nieuwe seizoen. Robin Hood, met Jonas Armstrong in de titelrol, wordt uitgezonden op BBC1 op zaterdagavond. Het is niet bekend of het uitzendschema gevaar loopt. (AP)