Indonesië loopt warm voor Libanon

Indonesië loopt warm voor Libanon Jakarta, 29 aug. Indonesische soldaten, de blauwe VN-helm al op, bereiden zich voor op eventuele uitzending naar Libanon. Minister van Buitenlandse Zaken Wirajuda herhaalde gisteren bij een bezoek aan Den Haag het Indonesische aanbod van 1.000 militairen aan de vredesmacht. Zij kunnen „binnen een of twee weken” afreizen. Probleem is echter dat Indonesië Israël niet erkent. Ook Maleisië en Bangladesh, twee andere overwegend islamitische landen die troepen hebben aangeboden, hebben geen diplomatieke relatie met Israël. (Foto AP) Indonesian troops preparing for a potential peacekeeping mission in Lebanon line up in a show of force Tuesday Aug. 29, 2006 at a military base outside Jakarta, Indonesia. Indonesia on Monday repeated its offer to send 1,000 soldiers in the first wave of new U.N. peacekeepers for south Lebanon, although Israel opposes troops from countries that do not recognize the Jewish state.(AP Photo/Irwin Fedriansyiah) Indonesië loopt warm voor Libanon Jakarta, 29 aug. Indonesische soldaten, de blauwe VN-helm al op, bereiden zich voor op eventuele uitzending naar Libanon. Minister van Buitenlandse Zaken Wirajuda herhaalde gisteren bij een bezoek aan Den Haag het Indonesische aanbod van 1.000 militairen aan de vredesmacht. Zij kunnen „binnen een of twee weken” afreizen. Probleem is echter dat Indonesië Israël niet erkent. Ook Maleisië en Bangladesh, twee andere overwegend islamitische landen die troepen hebben aangeboden, hebben geen diplomatieke relatie met Israël. (Foto AP)Indonesian troops preparing for a potential peacekeeping mission in Lebanon line up in a show of force Tuesday Aug. 29, 2006 at a military base outside Jakarta, Indonesia. Indonesia on Monday repeated its offer to send 1,000 soldiers in the first wave of new U.N. peacekeepers for south Lebanon, although Israel opposes troops from countries that do not recognize the Jewish state.(AP Photo/Irwin Fedriansyiah) Associated Press