Iets minder koel

Net als vandaag is morgen sprake van een afwisseling van zon en buien. De buien worden door de noordwestelijke stroming in buienstraten georganiseerd waarbij sommige plaatsen de ene bui na de andere kunnen verwachten, terwijl een stad 10 kilometer verderop langdurig droog en vrij zonnig weer kan krijgen.

De meeste buien worden morgen in het noorden en oosten verwacht, maar ook in Zuid-Holland en Zeeland kan er gemakkelijk een regen of onweersbui ontstaan. Het wordt wellicht een graad warmer dan vandaag met 18 graden in het noorden en 19 graden in het rivierengebied en het zuiden van het land. De wind is matig tot vrij krachtig en waait uit het noordwesten.

In de nacht van woensdag op donderdag wordt rustig en droog weer verwacht. Er kan gemakkelijk mist ontstaan. Het koelt af naar 9 tot 12 graden. Donderdag verandert het weer drastisch. Er vallen geen plaatselijke buien meer, maar een langdurig regengebied schuift over het land. De regen hangt samen met de tropische storm Debby. Debby is halverwege de Atlantische Oceaan naar het noorden getrokken, voordat de orkaanstatus bereikt kon worden. Wel neemt deze tropische depressie vochtige en warme lucht mee. Er kan veel regen vallen, zonder dat het een koude dag wordt. De middagtemperatuur schommelt rond 20 graden. Vrijdag wordt net als vandaag een afwisseling van zon en buien verwacht.