Google wil zakelijke markt op

Google breidt uit naar de zakelijke markt. De zoekmachine biedt sinds gisteren gratis software aan voor e-mail, agendavoering en interne communicatie aan bedrijven, universiteiten en andere organisaties. Het concern bindt hiermee de strijd aan met Microsoft op het gebied van bedrijfssoftware.

Het pakket heet Google Apps for Your Domain. Werknemers kunnen via Gmail post sturen voorzien van de domeinnaam van hun bedrijf. Ook kunnen ze intern berichten sturen en er is een toepassing voor het bijhouden van een agenda.

De diensten worden online aangeboden waardoor niet elke individuele computer van software hoeft te worden voorzien. Ook is het niet nodig om onderhoud uit te voeren. Dat zijn vaak grote kostenposten voor bedrijven.

Volgens Google is de software niet ontworpen als vervanger van de software van Microsoft, dat eind dit jaar Windows Vista op de markt brengt. Wel breidt Google in de toekomst mogelijk zijn dienstverlening uit met een tekstverwerker en spreadsheet. (ANP)