`DNA van verdachte moord op JonBenet Ramsey klopt niet`

BOULDER. Een DNA-monster van John Mark Karr, de man die zegt dat hij bij het schoonheidskoninginnetje JonBenet Ramsey was toen ze stierf in 1996, komt niet overeen met het DNA dat destijds gevonden werd in haar ondergoed. Dit meldde het Amerikaanse tv-station KUSA-TV gisteren op basis van twee niet nader genoemde bronnen. Karr, oud-leraar van JonBenet, werd eerder deze maand in Thailand opgepakt, juist op basis van DNA-onderzoek. Hij verscheen gisteren voor het eerst voor een rechtbank in Boulder, Colorado. Deskundigen hebben gezegd dat een kloppend DNA van doorslaggevend belang zou zijn om Karr te kunnen vervolgen. De moord op de 6-jarige JonBenet was destijds, en nu weer, groot nieuws in VS. De politie - en veel Amerikanen - dacht lange tijd dat haar ouders verantwoordelijk waren.