Beetje ziek

ingaron.jpgMiss Hot 2006 heeft mij besmet: ik ben  koortsig en snotterig. Misschien tijd om Ingaron te slikken? Sinds februari adverteert de fabrikant in heel Moskou op grote billboards met ’s werelds eerste en enige geneesmiddel tegen vogelgriep, made in Russia. Terwijl het Avondland ten onder gaat, zijn wij hier voor nog geen duizend roebel  immuun voor de naderende pandemie. (Zie ook deze post

Helaas, het vogelgriepvirus laat het tot zover lelijk afweten. Misschien is hij een laatbloeier, misschien is hij gewoon niet zo gevaarlijk als gevreesd. Bij de Russen is het virus geheel onder de radar gezakt. Dus versterkt Ingaron volgens de jongste reclameborden nog slechts de immuniteit. Tsja, dat geldt ook voor worteltjes en havermout.  

Het kan zijn dat de Russische autoriteiten Ingaron dwongen in te binden: naast vogelgriep genas het wondermiddel namelijk ook nog hepatitis B en C,  herpes en chlamydia. De staat heeft veel minder geduld met kwalzalvers dan vroeger.  

    • Coen van Zwol