Acteur Tom Cruise vindt nieuwe investeerders

LOS ANGELES, 29 aug. - De Amerikaanse filmacteur Tom Cruise heeft drie investeerders gevonden die bereid zijn jaarlijks 3 tot 10 miljoen dollar in zijn productiemaatschappij te steken. Dit heeft zijn zakenpartner, Paula Wagner, vandaag verklaard. Onder de investeerders bevindt zich de eigenaar van het Amerikaanse footballteam Washington Redskins. De overeenkomst is niet toereikend om speelfilms volledig te financieren, maar Cruise en Wagner zoeken nog naar aanvullende vormen van financiering. Cruise werd vorige week door filmstudio Paramount Pictures aan de kant gezet, vanwege zijn gedrag in het openbaar. Zo is Cruise een fervent aanhanger van de Scientology kerk en raakte hij in opspraak na kritiek op het behandelen van post-natale depressies met medicijnen.