Aanklager KNVB: vier duels Hadouir

Zeist, 29 aug. De aanklager betaald voetbal heeft Anouar Hadouir van Willem II een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden gedaan. Hij krijgt het strafvoorstel wegens het trappen richting tegenstander Somers in het duel met FC Utrecht. Sekou Cissé van Roda JC heeft eveneens een voorstel van vier duels, waarvan één voorwaardelijk, ontvangen voor het uitdelen van een kopstoot in de wedstrijd tegen Excelsior. Beide spelers moeten nog reageren op de voorstellen. De aanklager heeft de zaken tegen Pierre van Hooijdonk van Feyenoord en Jonas Olsson van NEC geseponeerd. Er was een vooronderzoek ingesteld naar Van Hooijdonk, omdat hij een elleboogstoot zou hebben uitgedeeld, maar om een schikkingsvoorstel voor te leggen ontbrak het noodzakelijke aanvullende bewijs naast de televisiebeelden. Bij Olsson kon niet worden aangetoond dat hij in de ontmoeting met PSV een tegenspeler had bespuugd.