Zes Emmy Awards voor de televisieserie ‘24’

Zes Emmy Awards voor de televisieserie ‘24’ los angeles, 28 aug. Hoofdrolspeler Kiefer Sutherland toont twee van de zes Emmy Awards die de serie 24 gisteravond won. Het is voor het eerst sinds de serie vijf jaar geleden begon dat de actiethriller zo goed scoort bij de belangrijkste prijzen op tv-gebied. Naast een Emmy voor ‘het beste drama’ kreeg de regie er een voor de regie. Geluid, muziek en montage kregen al Emmy’s. Voor Kiefer Sutherland was het na vijf nominaties eindelijk raak: hij werd bekroond als beste acteur. Sutherland speelt anti-terreuragent Jack Bauer die ieder seizoen in een race tegen de klok exact 24 uur heeft om een ramp te voorkomen. Elk van de 24 afleveringen vertelt van minuut tot minuut de gebeurtenissen. Andere kandidaten voor beste drama-acteur waren Martin Sheen als president in The West Wing en Peter Krause als begrafenisondernemer in Six Feet Under. Volgens een woordvoerder van RTL zal de nu bekroonde vijfde reeks zeker in 2007 in Nederland worden uitgezonden. Op de foto staat Sutherland met enkele acteurs uit 24. Rechts van hem Mary Lynn Rajskub (Chloë O’Brian in de serie) en Carlos Bernard (Tony Almeida). Helemaal links Louis Lombardi (Edgar Stiles) en uiterst rechts Roger Cross (Curtiss Manning). Foto AP Emmy’s: pagina 9 Kiefer Sutherland, center, along with the cast, crew and producers holds the awards for outstanding drama series and outstanding lead actor, for "24," at the 58th Annual Primetime Emmy Awards Sunday, Aug. 27, 2006, in Los Angeles (AP Photo/Reed Saxon) Associated Press