www.nrc.nl

Weblog New York. Volgens correspondent Freek Staps valt het nieuws in de Verenigde Staten dezer dagen eenvoudig samen te vatten. „Op een enkel neergestort vliegtuig en de mogelijke moordenaar van een meisje tien jaar geleden na, is het nieuws hier deze dagen vrij overzichtelijk. Het is één jaar na Katrina en vijf jaar na 11 september.” Soms komen die twee gebeurtenissen verrassend dicht bij elkaar, blogt Staps. Burgemeester Ray Nagin liep bijvoorbeeld door zijn stad New Orleans en een verslaggever vroeg hem waarom er nog steeds auto’s op hun kant op straat liggen. Nagins antwoord? „Dat is niet erg. Jullie kunnen in New York geen gat in de grond dichten en dat is vijf jaar later. Dus laten we redelijk blijven.” Staps: „Dat deed pijn, vooral omdat New Yorkse agenten en brandweermannen direct na Katrina naar New Orleans waren afgereisd. New Yorkse politici beten op hun lip. Burgemeester Bloomberg: ‘Ik laat burgemeester Nagin zich zorgen maken over New Orleans en dan probeer ik hier alles te doen om New York te helpen’.” Meer op www.nrc.nl/newyork. Flags fly over Ground Zero and the Freedom Tower site in New York July 19, 2006. The architect of the skyscraper, David Childs, said he recognized the great expectations for the project, which has yet to rise above ground level and is due to be finished by 2011. REUTERS/Brendan McDermid (UNITED STATES) REUTERS

Weblog New York. Volgens correspondent Freek Staps valt het nieuws in de Verenigde Staten dezer dagen eenvoudig samen te vatten. „Op een enkel neergestort vliegtuig en de mogelijke moordenaar van een meisje tien jaar geleden na, is het nieuws hier deze dagen vrij overzichtelijk. Het is één jaar na Katrina en vijf jaar na 11 september.”

Soms komen die twee gebeurtenissen verrassend dicht bij elkaar, blogt Staps. Burgemeester Ray Nagin liep bijvoorbeeld door zijn stad New Orleans en een verslaggever vroeg hem waarom er nog steeds auto’s op hun kant op straat liggen. Nagins antwoord?

„Dat is niet erg. Jullie kunnen in New York geen gat in de grond dichten en dat is vijf jaar later. Dus laten we redelijk blijven.”

Staps: „Dat deed pijn, vooral omdat New Yorkse agenten en brandweermannen direct na Katrina naar New Orleans waren afgereisd. New Yorkse politici beten op hun lip. Burgemeester Bloomberg: ‘Ik laat burgemeester Nagin zich zorgen maken over New Orleans en dan probeer ik hier alles te doen om New York te helpen’.”

Meer op www.nrc.nl/newyork.

Weblog Klaver. Marie-José Klaver wijst in haar weblog over digitale zaken op software om veilig e-mail te versturen. „FreeEnigma is een gratis versleutelingsprogramma voor webmaildiensten zoals Gmail en Yahoo Mail. Het programma is gemaakt door de Duitse bedrijven freiheit.com technologies en g10code. FreeEnigma versleutelt de inhoud van de mailberichten, maar niet de velden geadresseerde, afzender en onderwerp. Het programma werkt via een plug-in voor de browser en maakt gebruik van de versleutelingstechniek GPG, de open source-versie van PGP (Pretty Good Privacy).

Zie verder www.nrc.nl/klaver.