Weer dwarsboomt lancering shuttle

Weer dwarsboomt lancering shuttle Cape Canaveral. De kans dat de spaceshuttle Atlantis nog deze week wordt gelanceerd van Cape Canaveral, wordt steeds kleiner. Vrijdag werd het lanceerplatform van de shuttle getroffen door bliksem (zie foto). Technici onderzoeken of dit het systeem heeft aangetast dat de shuttle moet beschermen tegen bliksem. Intussen voorspelt het National Hurricane Center de komst van orkaan Ernesto naar Florida. Foto Reuters/Nasa Remote cameras show a lightning strike to the Lightning Protection System at the launch pad where the space shuttle Atlantis was being prepared for launch at the Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida August 25, 2006. Mission managers have delayed the launch for 24 hours to August 28 to allow engineers to study the possible affects of the lightning strike to the launch vehicle. REUTERS/NASA/Handout (UNITED STATES) Reuters