Wachten voor Meryl Streep

slaap2.jpgElke zomer staan in het Delacorte Theater, midden in Central Park, de grootste sterren op het toneel. Al Pacino. Kevin Kline. Natalie Portman. Morgan Freeman. En het is allemaal gratis.

Als je ten minste tijd hebt om twaalf uur in de rij te staan. Die had ik niet maar ik wilde voor de krant wel graag Meryl Streep in een stuk van Brecht zien (hier heet het ‘Mother Courage and her children’ ). Lees hier het stuk zoals dat vandaag in de papieren krant stond.

Dus ik zocht en vond op Craigslist een student die tegen betaling voor mij in de rij wilde gaan staan. Elke wachtende krijgt twee kaartjes. Hij verkocht ze dan ook alleen per twee (120 dollar). Goed, verkoop ik die ene gewoon weer door, dacht ik.

Dus weer naar Craigslist. Iemand een kaartje? Binnen vijf minuten was het overgebleven kaartje doorverkocht, toevallig genoeg ook aan een journaliste. Tien minuten later ontving ik nóg een mailtje, van een ander. Toen kreeg ik pas echt door hoe graag sommige New Yorkers Meryl Streep willen zien. Ik laat een vertaling maar na, maar één bepaald woord kuis ik even:

Hi-

I’d very much like to purchase the Courage ticket---if it isn’t too late. I’m willing to pay $75 for it.

I’ll also strip completely naked and let you j**k me off.

Sound good? :) Write back--- dc.

Tja. Waar internet en kunst samenkomen verdwijnen de remmingen al snel. Ik heb maar vriendelijk bedankt voor het aanbod.

merylstreepfilm.jpgKijk hier naar een QuickTime-filmpje van de wachtrij. Download QuickTime hier.

    • Freek Staps