Van Bommel van Barça naar Bayern München

Voetballer Mark van Bommel vervolgt zijn loopbaan bij Bayern München. De Limburger ondertekent komende week een contract voor drie jaar bij de club uit de Bundesliga. De 29-jarige Van Bommel mocht bij zijn huidige werkgever Barcelona vertrekken. „We hebben een akkoord met de club en de speler”, verklaarde Bayern-manager Uli Hoeness zaterdag. Van Bommel moet nog wel de medische keuring doorstaan.

De transfer kwam zaterdag kort voor de derby tussen Bayern München en 1.FC Nürnberg rond. De afkoopsom voor de Nederlandse middenvelder zou volgens diverse media rond de 12 miljoen euro liggen. Hij is daarmee de duurste transfer van het afgelopen seizoen voor Bayern, dat ook 10 miljoen betaalde voor de Belgische verdediger Daniël Van Buyten van HSV. Barcelona hoefde een jaar eerder geen transfersom op tafel te leggen. De speler vertrok bij PSV transfervrij. Op 9 september zou Van Bommel zijn debuut kunnen maken voor de Beierse club in het bekerduel tegen St. Pauli.

Van Bommel, na het WK door bondscoach Marco van Basten gepasseerd voor de vriendschappelijke interland van Oranje tegen Ierland en ook niet opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels tegen Luxemburg en Wit-Rusland, moet bij de Duitse kampioen de rol overnemen van de naar Chelsea vertrokken Michael Ballack.

„Dit is het beste voor mijn carrière”, verklaarde Van Bommel tegenover de Spaanse media. Hij won met Barcelona de Spaanse titel en de Champions League. „Ik moet aan mijn toekomst denken.” (ANP, DPA)