Van Bommel van Barça naar Bayern

München, 28 aug. Voetballer Mark van Bommel vervolgt zijn loopbaan bij Bayern München. De Limburger ondertekent komende week een contract voor drie jaar bij de club uit de Bundesliga. De 29-jarige Van Bommel mocht bij zijn huidige werkgever Barcelona vertrekken. ”We hebben een akkoord met de club en de speler”, verklaarde Bayern-manager Uli Hoeness zaterdag. Van Bommel moet nog wel de medische keuring doorstaan. De transfer kwam zaterdag kort voor de derby tussen Bayern München en 1.FC Nürnberg rond. De afkoopsom voor de Nederlandse middenvelder zou volgens diverse media rond de 12 miljoen euro liggen. Hij is daarmee de duurste transfer van het afgelopen seizoen voor Bayern, dat ook 10 miljoen betaalde voor de Belgische verdediger Daniël Van Buyten van HSV.