`Thee beter voor gezondheid dan gewoon water`

Londen. Thee is gezonder dan water, zeggen Britse wetenschappers in het European Journal of Clinical Nutrition. Thee zou kunnen helpen tegen hartaandoeningen en sommige soorten kanker. Dat komt door de aanwezigheid van flavonoïden in theebladeren, een soort anti-oxidant, waarvan al eerder aangetoond werd dat ze celbeschadiging voorkomen. De onderzoekers weerspreken bovendien het idee dat de cafeïne in thee het lichaam uitdroogt. Daarvoor is het cafeïnegehalte in thee - zelfs sterke - te laag. Een kop thee levert het lichaam daarom net zoveel vocht op als water. Mogelijk heeft thee wel een negatief effect op het vermogen van het lichaam om ijzer op te nemen. Mensen met bloedarmoede kunnen daarom beter geen thee drinken rond etenstijd. De wetenschappers vergeleken in hun artikel eerder gepubliceerde onderzoeken over de effecten van theeconsumptie.