Televisie Overige Films

The Core (Jon Amiel, 2003, Engeland/VS). In moderne verfilming van Jules Vernes Voyage au centre de la terre (1864) daalt een uitgelezen groep wetenschappers af naar het midden van de aarde in een door lasers bestuurde aardwormraket. Spectaculaire computerreconstructies laten ons met de ‘terranauten’ meekijken naar reusachtige geodes, kolkende lavazeeën en diamantgebergtes. Ook de consequenties van het verdwijnen van het elektromagnetische krachtenveld rond de aarde mogen er visueel wezen. De duiven vallen dood neer op Trafalgar Square, het Colosseum vergaat tot stof en de Golden Gate-brug in San Francisco knapt als een lucifer in tweeën. Hoe voorspelbaar de reis ook verloopt van het team dat de aarde moet redden, er valt veel te genieten bij deze adorabele onzin. Met Hilary Swank, Aaron Eckhart, Stanley Tucci. SBS6, 20.30-23.50u., onderbroken door Hart van Nederland.

Veronica Guerin (Joel Schumacher, 2003, VS/Ierland/GB). Reconstructie van de laatste twee jaar van het leven van de Ierse journaliste Veronica Guerin (Cate Blanchett), die onthullende artikelen schreef over de drugsmaffia in Dublin en juni 1996 werd vermoord. Net5, 20.30-22.20u.

Flashdance (Adrian Lyne, 1983, VS). Destijds op de golven van de aerobic-hype meedeinend staaltje schaamteloze tienerromantiek, over meisje dat overdag last en ’s avonds danst in een nette nachtclub. Ze droomt van een carrière als klassieke ballerina en van een ridder op een wit paard. Met Jennifer Beals. Irene Cara zong de hitsingle. BBC1, 0.20-1.50u.

The Four Musketeers (Richard Lester, 1975, Spanje/Panama). Kleurrijk en ironisch vervolg op The Three Musketeers van hetzelfde team is volgens de liefhebbers iets minder attractief. Weelderige rolbezetting met Oliver Reed, Raquel Welch, Richard Chamberlain, Michael York, Faye Dunaway, Geraldine Chaplin, Charlton Heston. Morgen, BBC2, 14.30-16.15u.