Seizoenkaarthouder komt bedrogen uit

Je zal idolaat zijn van Jan Vennegoor of Hesselink en om die reden voor veel geld een seizoenkaart hebben gekocht bij PSV. Het is nauwelijks voor te stellen, maar het kan. Dan kom je sinds vorige week toch bedrogen uit. Jouw favoriete voetballer speelt immers sinds dit weekeinde in Glasgow bij Celtic en heeft daar zelfs een droomdebuut gemaakt door in de wedstrijd tegen Hibernian meteen het winnende doelpunt te scoren. Jantastic , jubelden de Schotse media. Maar de fans in Nederland zullen er niet vrolijk van worden. PSV zag tevens een tweede international, André Ooijer, naar Blackburn Rovers vertrekken.

De nieuwe seizoenkaarthouders van AZ, zo’n zeventienduizend sinds de opening van het nieuwe stadion, zullen ook niet blij zijn met de plotselinge transfer van Joris Mathijsen naar HSV. De overgang van Tarik Sektioui naar FC Porto was al een streep door de rekening voor trainer Louis van Gaal die vervolgens besloot met twee spitsen te gaan spelen omdat hij een vleugelaanvaller te kort kwam.

Bij Feyenoord was het recente vertrek van Dirk Kuijt wel voorspelbaar. Maar toen de onderhandelingen vastzaten zal Het Legioen toch stilletjes hebben gehoopt dat de Katwijker zou blijven en dat er anders een adequate vervanger zou klaarstaan.

Waar het om gaat is dit: de voetballiefhebber vraagt om een zak sperziebonen en krijgt een kilo aardappelen van de groenteboer. De Consumentenbond zou er maar eens in moeten duiken.

De wereldvoetbalbond FIFA dient de zogenaamde transferwindows te herzien. Sinds 2002 mogen er alleen mutaties van voetballers plaats hebben in januari en vanaf einde seizoen tot 31 augustus. De ervaring leert dat er kort voor de deadline in de blinde paniek nog snel transfers worden afgesloten, dus er valt nog wat te verwachten. Volksverlakkerij voor de seizoenkaarthouders. Elftalfoto’s zijn binnen een maand verouderd. Seizoengidsen achterhaald. Het terugbrengen van de zomertransferperiode met een maand tot en met 31 juli zou een simpele oplossing zijn. Eerlijker voor de voetballiefhebber die tot augustus kan wachten met de aanschaf van zijn seizoenkaart. En ook de trainers weten dan waar ze aan toe zijn.

Erik Oudshoorn

    • Erik Oudshoorn