Nieuwe sluisdeuren in New Orleans

Nieuwe sluisdeuren in New Orleans New Orleans, 28 aug. Ingenieurs van het Amerikaanse leger wachten bij het London Ave kanaal in New Orleans op een demonstratie van de nieuwe sluisdeuren, die zijn gebouwd na de orkaan Katrina, die vorig jaar een enorme ravage aanrichtte in de stad. Het hoofd van het ingenieursteam zei in een toelichting dat niet zeker is of de nieuwe dijkbescherming een volgende Katrina aankan. Het Nederlandse ingenieursbureau Arcadis en bergingsbedrijf Smit hebben vorig jaar meegeholpen met de herstelwerkzaamheden na Katrina. Op dit moment is een nieuwe orkaan, Ernesto, onderweg naar de Amerikaanse staat Florida. New Orleans verwacht weinig last te zullen hebbn van Ernesto. Foto AFP Members of the Army Corps of Engineers lean beside the London Ave Canal floodgates before a demonstration of the floodgate closure, 26 August 2006 in New Orleans, Louisiana. Despite aggressive efforts to repair the New Orleans levee system following the destruction of Hurricane Katrina almost one year ago, it isn't clear yet whether it could withstand a hurricane with heavy storm surge this year, the head of the Army Corps of Engineers conceded at the press briefing. AFP PHOTO / Robyn BECK AFP