Nader bekeken

De Braziliaanse autocoureur Felipe Massa schaarde zich gisteren in een illuster gezelschap. Met zijn overwinning in de Grote Prijs van Turkije werd hij de zesde autocoureur uit Brazilië die een Formule 1-race wint. Bovenaan het lijstje Ayrton Senna, de legendarische coureur die in 1994 om het leven kwam op het circuit van Imola, in Italië. Die wordt op ruime afstand gevolgd door Nelson Piquet, wiens zoon Nelsinho ook een carrière in de Formule 1 nastreeft.

Rubens Barrichello is met Massa de enige uit het rijtje Braziliaanse coureurs die nog actief is in de Formule 1. Hij rijdt sinds dit seizoen in dienst van de Japanse renstal Honda. Net als Massa gisteren won Barrichello zijn races als tweede coureur bij Ferrari achter Michael Schumacher. Massa, gisteren ook van pole-position vertrokken, debuteerde in 2002 in de Formule 1, in Australië, voor het team van Sauber. Tot dit seizoen was hij testrijder bij Ferrari.