Met polsstok over 5,76 op het Plein

Met polsstok over 5,76 op het Plein Den Haag, 28 aug. Belangstellenden kijken op het Plein in Den Haag naar een demonstratie polsstokhoogspringen. Voor het gebouw van de Tweede Kamer was zaterdag een officiële wedstrijdbaan aangelegd. In Duitsland trekt het ‘marktspringen’ veel publiek, in de residentie kwamen niet meer dan een paar honderd mensen kijken. Ondanks de aanwezigheid van een sterk deelnemersveld. Uit eigen land sprongen Laurens Looije, Christian Tamminga en Wout van Wengerden. Wereldkampioen Rens Blom was ook aanwezig maar sprong wegens een blessure niet. De overwinning (en premie van duizend euro) was voor de Duitser Danny Ecker. Hij ging over 5,76 meter. Foto Maarten van Haaff Pole Vault Challenge op het Plein in Den Haag, wedstrijd met internationale topatleten, bedoeld om het polstokhoogspringen onder de publieke aandacht te brengen. Den Haag, 26 aug 2006. foto Maarten van Haaff Haaff, Maarten van