Mama Sita’s kruidenzakje

Mama Sita savory saucemix

Wat: Kruidenzakje van Mama Sita met bruin poeder erin. Het poeder ruikt sterk, vooral naar knoflook. Met een dikke mama (dat zal wel Sita zijn) in de linkerbovenhoek.

Waar: Bij Albert Heijn

Wat moet ik ermee? Het zakje belooft dat je met de inhoud een Filippijnse maaltijd op tafel kunt zetten. ‘De Filippijnse keuken op zijn best’ staat erop. En: ‘Het nationale gerecht Kip adobo’. Benieuwd hoe dat zal smaken. Mama Sita biedt knoflookpoeder, sojasaus, suiker, zout en karamelkleurstof. De mix past ook bij varkensvlees met stukjes lever. Voor vegetariërs staat op de achterkant van het zakje de volgende tip: ‘Beetje van mama’s mix bij de zure room en het is een chipdip’.

Maar wat je er ook mee doet, overweeg zelf een vers kruidenmengsel te maken. Die van Mama Sita is vrij eentonig.

Vraag jij je in de winkel ook wel eens af: „wat moet ik ermee?” Stuur tips naar nextagenda@nrc.nl.

    • Jessica van Geel