Klokkenluider Bos bij verkiezingen

Den haag, 28 aug. Klokkenluider Ad Bos stelt zich verkiesbaar voor de Tweede Kamerverkiezingen. De oud-directeur van het bouwbedrijf Koop Tjuchem verwierf in 2002 landelijke bekendheid door grootschalige fraude in de bouwsector bloot te leggen. Dat leidde onder meer tot instelling van een parlementaire enquêtecommissie die onderzoek deed naar bouwfraude. Bos heeft zich vorige week ingeschreven bij de kiesraad onder de naam `Ad Bos Collectief` (ABC). De kosten voor inschrijving en het voeren van campagne worden gefinancierd door donaties en giften. Het ABC zegt te mikken op één á twee zetels in het parlement. De partij zegt te staan voor een betrouwbare overheid waarbij de burger centraal staat. Het ABC zegt niet links of rechts te zijn. Dat is een `ongewenste hokjesgeest die mensen uit elkaar drijft`, zo schrijft de partij in haar beginselverklaring.