Klokkenluider Ad Bos stelt zich verkiesbaar

Den Haag. Ad Bos, die vijf jaar geleden bekendheid verwierf als de klokkenluider van de bouwfraude, doet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Hij heeft zich onder de naam Ad Bos Collectief laten inschrijven bij de kiesraad, meldde hij zaterdag in het Radio 1 Journaal. De partij van Bos gaat zich sterk maken voor een betrouwbare overheid. Duidelijke programmapunten heeft hij nog niet, bleek uit het gesprek. Niettemin rekent Bos op 3 à 4 kamerzetels. Bos hield in de jaren `90 als werknemer van bouwbedrijf Koop Tjuchem een schaduwboekhouding bij, die hij in 2001 in de openbaarheid bracht. Die vormde de aanleiding tot een parlementaire enquête over bouwfraude in 2002. Bos zelf kreeg in 2005 een voorwaardelijke gevangenisstraf wegens omkoping. Bij de kiesraad hebben zich inmiddels meer dan vijftig partijen ingeschreven.