Jones en Lenton zwemmen records

Hobart, 28 aug. Leisel Jones heeft vandaag het wereldrecord op de 100 meter schoolslag kortebaan verbeterd. De Australische zwom tijdens de nationale kortebaankampioenschappen (25 meter) in Hobart een tijd van 1 minuut en 04,12 seconden. De oude toptijd stond op naam van de Amerikaanse Tara Kirk, die in maart 2004 in Texas 0,67 van een seconde meer nodig had. Jones is ook recordhoudster op de 100 en 200 meter schoolslag op de langebaan. De 21-jarige Australische Libby Lenton zwom een nieuw wereldcord op de 100 meter vlinderslag kortebaan in Hobart. Lenton won in 55,95 seconden, 0,39 seconden sneller dan het vorige record dat op naam stond van de Amerikaanse Nathalie Coughlin. Lenton won eerder dit jaar vijf gouden en twee zilveren medailles tijdens de Gemenebestspelen.