Internet Voorkeur

Tirza. „24 augustus: Gisteren ben ik bij wel drie verschillende bejaardentehuizen geweest, maar ze deden overal raar en ze leken al helemaal niet blij met mijn idee om oudere mensen gezelschap aan te bieden. Ik geloof dat ze het allemaal tamelijk verdacht vonden of misschien dachten ze dat ik niet helemaal goed in mijn hoofd was. Maar to the point: ik heb besloten bij De Jaren te gaan solliciteren. Het is niet echt hetzelfde als oude mensen gezelschap aanbieden maar misschien ook wel nuttig. Choukri heeft al meer dan 24 uur niet op mijn smsjes gereageerd.

„22 augustus: „Vrijwilligerswerk. Vanochtend heb ik een cake gebakken die niet geheel gelukt is. Daarna kreeg ik een ontzettende huilbui. Om niets, om een cake.

Ik zou soms willen dat ik vrolijker was en meer energie had, maar er zijn dagen dat het denken alle energie opslurpt.”Dit zijn passages uit het weblog van Tirza, een 18-jarig Amsterdams meisje dat erg goed kan schrijven. Tirza’s stijl is zo goed dat er in de weblogcommunity al snel twijfel onstond of Tirza wel bestaat. Tirza bestaat wel, zo leert Google. Het is alleen geen meisje maar de nieuwe roman van Arnon Grunberg, die in het najaar verschijnt bij uitgeverij Nijgh en Van Ditmar. Als marketing-stunt is Tirza in ieder geval geslaagd.Voor het internetboek:www.tirza.nl