Eerst buien, daarna zomers

Morgen wordt opnieuw een dag met vooral buien, maar daarna neemt de wisselvalligheid af. Woensdag tot en met zaterdag valt slechts een enkele bui, de zon schijnt vaker en de middagtemperatuur stijgt van 18 naar 22 graden. Het wordt meer zomers.

Komende nacht blijft het landinwaarts op de meeste plaatsen droog, maar in de kustregio’s blijven buien voorkomen. Dat komt onder meer door het relatief warme zeewater. Het koelt af naar rond 10 graden, aan de kust ligt het minimum hoger.

Morgen valt met het oplopen van de temperaturen overal weer veel regen. Tussendoor schijnt af en toe de zon, maar in de meeste gevallen is de lucht grijs. Soms onweert het. Bij een matige tot (vrij) krachtige westelijke wind wordt het 17 à 18 graden.

Vanaf woensdag wordt de atmosfeer stabieler van opbouw, mede door de komst van een hogedrukuitloper. Met een beetje geluk blijft het dan op de meeste plaatsen droog. Ook krijgt de zon kans meer uren te schijnen en in combinatie met een wind die naar zuidwest draait, wordt het tevens geleidelijk warmer.

De dagen daarna is het licht wisselvallig zomerweer met maar een enkele bui. Verder schijnt de zon geregeld, hoewel het noorden en noordwesten gevoelig blijven voor extra wolkenvelden. Daarnaast is de kans op regen of een paar buien daar duidelijk groter dan elders. Het wordt ’s middags 21 à 22 graden.