Echte DJ’s spelen van harddisk

Lang geleden, toen de winters nog koud waren en de dienstplicht nog bestond, draaiden diskjockeys platen van vinyl. Tegenwoordig zeulen ze liever cd’s mee – da’s een stuk praktischer. Maar nu wordt het tijd voor iets dat bij de 21ste eeuw hoort: een dj-set die rechtstreeks van harddisk speelt. Niet zo’n Hazes-brakende horeca-pc die je

dn_hd2500_small.pngLang geleden, toen de winters nog koud waren en de dienstplicht nog bestond, draaiden diskjockeys platen van vinyl. Tegenwoordig zeulen ze liever cd’s mee - da’s een stuk praktischer. Maar nu wordt het tijd voor iets dat bij de 21ste eeuw hoort: een dj-set die rechtstreeks van harddisk speelt. Niet zo’n Hazes-brakende horeca-pc die je achter de bar van de kroeg op de hoek ziet staan, maar een serieuze pitchbending, fast searching, hot start looping professional multimedia player.

De DN-HD2500 is een hardeschijfcontroller voor beroeps-dj’s die zich ook op een logische manier laat bedienen (dus geen gedoe meer met gammele laptops). Er zit een harde schijf van 60 GB in, maar via usb kun je ook een iPod bedienen. Ergo: een enorme database aan nummers, en tegelijkertijd de bedieningselementen die je kent van oude cd-spelers. De DN- HD2500 kan ook die oudere cd-spelers trouwens ook aansturen en laat zichzelf via de computer programmeren. Beschikbaar vanaf 2007, prijs onbekend.

Zie hier het DN-HD2500 pdf-je voor meer informatie

Een ander bedrijf dat professionele harddisksystemen voor diskjockeys levert is BPM Studio.

    • Marc Hijink