Dodelijke steekpartij in Groningse kroeg

Groningen. In een café op de Grote Markt in Groningen heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag een dodelijke steekpartij voorgedaan. Een 25-jarige man uit Groningen kwam daarbij om het leven, maakte de regiopolitie Groningen bekend. Een 16-jarige jongen uit Assen is direct na het incident aangehouden. De steekpartij vond aan het begin van de nacht plaats in Café de Drie Gezusters. Klanten en beveiligingsmedewerkers probeerden de man nog te reanimeren, maar de Groninger overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen. De politie tast in het duister over de aanleiding voor de steekpartij. De politie ontruimde enkele uren een aantal kroegen aan de zuidzijde van de markt, voor uitgebreid sporenonderzoek. Daarbij werd het steekwapen op de plaats van het incident aangetroffen.