DJ Harddisk

Echte dj’s draaien een harde schijf

Lang geleden, toen de winters nog koud waren en de dienstplicht nog bestond, draaiden diskjockeys platen van vinyl. Tegenwoordig zeulen ze liever cd’s mee – da’s een stuk praktischer. Maar nu wordt het tijd voor iets dat bij de 21ste eeuw hoort: een dj-set die rechtstreeks van harddisk speelt. Niet zo’n Hazes-brakende horeca-pc die je achter de bar van de kroeg op de hoek ziet staan, maar een serieuze pitchbending, fast searching, hot start looping professional multimedia player. De DN-HD2500 is een hardeschijfcontroller voor beroeps-dj’s die zich ook op een logische manier laat bedienen (dus geen gedoe meer met gammele laptops). Er zit een harde schijf van 60 GB in, maar via usb kun je ook een iPod bedienen. De DN-HD2500 laat zich programmeren via de pc en kan ook je oude cd-spelers aansturen. Beschikbaar vanaf 2007, prijs onbekend.

Marc Hijink

Meer info op denondjforums.com/dn-hd2500/

    • Marc Hijink