Katrina vs. Ground Zero

Op een enkel neergestort vliegtuig en de mogelijke moordenaar van een meisje tien jaar geleden na, is het nieuws hier deze dagen vrij overzichtelijk.

Een jaar na Katrina.
Vijf jaar na 11 september.

noordtoren.jpgSoms komen die twee gebeurtenissen verrassend dicht bij elkaar. Burgemeester Ray Nagin liep bijvoorbeeld door zijn stad New Orleans en een verslaggever vroeg hem waarom er nog steeds auto’s op hun kant op straat liggen. Nagins antwoord? „It’s all right. You guys in New York City can’t get a hole in the ground fixed, and it’s five years later, so let’s be fair.

Dat deed pijn, vooral omdat New Yorkse agenten en brandweermannen direct na Katrina naar New Orleans waren afgereisd. New Yorkse politici beten op hun lip. Burgemeester Bloomberg: „Ik laat burgemeester Nagin zich zorgen maken over New Orleans en dan probeer ik hier alles te doen om New York te helpen.” Kijk hier naar het filmpje van Nagins uitlatingen.

    • Freek Staps