Verlenging reisduur wel degelijk desastreus

Mijn dagelijkse treinreis in het oosten van het land, van Nijmegen-Lent naar Arnhem-Presikhaaf, gaat vanaf 10 december 2006 twee keer zo lang duren. Over een afstand van ruim 20 kilometer bedraagt de (heen)reistijd dan geen 21 maar 40 minuten. Tijdens de terugreis ben ik 43 minuten onderweg. ”Daar moet ik niet zo dramatisch over doen. Verslechteringen zijn nu eenmaal onontkoombaar”, predikt Maurits van Witsen (NRC Handelsblad, 21 augustus). Het knooppunt Arnhem-Nijmegen kent helaas nog geen Randstadallures, waar treinen als metro`s snelle aansluitingen realiseren.

Ik zie reikhalzend uit naar die toekomstvisie van de NS, waarin de horizon verder gelegd wordt dan het westen van Nederland en waarin ook voor mij verbeteringen gloren.

    • Liesbeth Diemel Nijmegen-Lent