Records

Na de forse hoeveelheden regen van de afgelopen weken, komen records in zicht. Het nu nog heersende record van de natste maand, staat op naam van Maasland (ten westen van Rotterdam) met maar liefst 325 millimeter in augustus 2004. We zitten daar nog wel (iets) onder, maar deze maand heeft nog zes dagen te gaan. En in die tijd wordt nog een flink aantal buien verwacht, voornamelijk morgen en maandag.

Vanmiddag valt het heel erg mee met de neerslag, vrijwel alleen in het uiterste noordoosten van het land valt een enkele bui. Verder is er bij tijden een fraai augustuszonnetje en wordt het bij weinig wind een graad of 20. Tegen de avond kunnen vanuit België lichte buien de zuidelijke provincies binnentrekken. Dit is neerslag van een slingerende storing die vandaag boven België en Noord-Frankrijk flink wat buien opwekt.

Morgen is de storing weggetrokken, maar nadert vanuit het westen een volgende. Dat resulteert voor Nederland in een wisselend bewolkt weerbeeld en verspreide buien. Dat kunnen pittige buien zijn met lokaal veel neerslag en ook onweer. Nagenoeg nergens wordt de 20 graden gehaald. Na dit weekeinde lijkt maandag ook fors wat regen met zich mee te brengen. Daarna ziet het er kalmer uit. De meeste neerslag gaat ten noorden van Nederland langs en er komt meer ruimte voor de zon. Met de middagtemperatuur blijft het behelpen: rond 19 graden.