Randy Crawford & Joe Sample: Feeling Good

Randy Crawford & Joe Sample: Feeling Good (PRA 0602517011632) ****

Randy Crawford & Joe Sample:Feeling Good(PRA 0602517011632)

Haar enige nummer 1-hit is een kwart eeuw oud en haar vorige plaat is van vijf jaar geleden. Het gesluierde geluid van Randy Crawford (1952) is blijkbaar niet meer in de mode maar afgaande op Feeling Good is dat helemaal niet erg.

Want anders dan op haar Warner-platen van de laatste vijftien jaar horen we Crawford hier puur, zonder overladen arrangementen. Met pianist Joe Sample van de Crusaders met wie ze in ’79 doorbrak, drummer Steve Gadd, bassist Christian McBride en af en toe een effectief gitaartje of koortje.

De beste van de dertien liedjes, bijna allemaal covers, zijn die waarin de zangeres zich op de grens van jazz en soul bevindt. Het met Billie Holiday geassocieerde ‘Tell me more’ bijvoorbeeld en ‘All night long’ van Curtis Lewis.

De tempi gaan van langzaam tot opgewekt, de sfeer is laid back waardoor deze plaat geschikt is voor bijna alle gelegenheden, gezindten en zonnestanden.

FRANS VAN LEEUWEN

    • Frans van Leeuwen