Radio Voorkeur

Vroege vogels. Aandacht voor o.a. boomkikkers en vliegende herten met boomkikkerexpert Jan Stronks en Naturalis-onderzoeker John Smit. Smit roept luisteraars op hem te steunen in zijn onderzoek naar het vliegende hert, een kever van ruim 8 cm met imposante kaken. Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. Onder meer de laatste aflevering over gedroomde helden met o.a. Tijl Uilenspiegel, Bartje, Kruimeltje, Ciske de Rat en Dik Trom. En in het laatste uur het slot van een serie waarin aandacht voor de Muidense kruitfabriek De Krijgsman. Radio 1, 10.04-12.00u.

Opium. Regisseur Eddy Habbema vertelt over zijn initiatief voor het Nederlands Operette Theater, de operette La vie Parisienne van Jacques Offenbach en de operette-opleiding aan het conservatorium in Tilburg. Habbema regisseerde tal van grote musicals van Joop van den Ende, waaronder Titanic, Cyrano, Elisabeth en Tsjechov. Radio 1, 19.04-20.00u.

Volgspot. Zanger en deejay Henk Westbroek gaat met verslaggeefster Carmen Fernald terug naar zijn geboortehuis in de Utrechtse wijk Zuilen en naar de wijk Lombok. Radio 2, 23.00-24.00u.