Radio Voorkeur

Opium. Literair recensent en schrijver Arie Storm praat met schrijver A.F.Th. van der Heijden, die in 1978 debuteerde onder het pseudoniem Patrizio Canaponi. Het gesprek zal gaan over de cyclus Homo duplex, de achtergronden, popmuziek en het literaire klimaat in Nederland. Radio 1, 19.04-20.00u.

Easy listening. Met onder andere de nieuwe cd van de bijna 70-jarige Nancy Wilson met de jazzsolisten James Moody, Dave Samuels, Tom Scott en Hubert Laws. Verder saxofonist Tony Vos, die naam maakte op het festival Jazz Behind The Dikes. Radio 2, 20.02-23.00u.

Carrière. Over de plekken waar politici terechtkomen als zij hun politieke loopbaan beëindigen. BNR Nieuwsradio, 21.30-22.00u.

Šimek ’s nachts. Herhaling van het gesprek uit 1996 met televisiepresentatrice Sonja Barend. Deze week maakte de 66-jarige Barend bekend dat zij na november stopt met het maken van tv-programma’s. In de herhalingsuitzending vertelt ze over haar leven, haar joodse achtergrond en haar ontwikkeling als presentatrice. Radio 1, 0.02-1.00u.