Maarten ’t Hart

Maarten ’t Hart LITERATUUR Voor zijn 18de-eeuwse stadsroman Het psalmenoproer heeft Maarten ’t Hart zijn toevlucht gezocht tot pompeuze, Frans georiënteerde schrijftaal. In een verrassende mengeling van gewone en hoogdravende taal spelen zich in Maassluis drama's af, in de liefde, en in de kerk. „Ik heb de indruk dat ’t Hart zich in dit boek meer dan anders heeft uitgeleefd, met kennelijk plezier. (...) Wat mij het meest zal bijblijven van deze roman, meer nog dan alle ‘combustiën’, hoe stemmig en amusant ook beschreven, is de gevoelsverwarring waaraan de held van ’t Hart ten prooi is.” Janet Luis, 25 augustus 2006 Maarten ’t Hart, Het psalmenoproer is verschenen bij De Arbeiderspers, 288 blz.€ 18,95

Voor zijn 18de-eeuwse stadsroman Het psalmenoproer heeft Maarten ’t Hart zijn toevlucht gezocht tot pompeuze, Frans georiënteerde schrijftaal. In een verrassende mengeling van gewone en hoogdravende taal spelen zich in Maassluis drama's af, in de liefde, en in de kerk.

„Ik heb de indruk dat ’t Hart zich in dit boek meer dan anders heeft uitgeleefd, met kennelijk plezier. (...) Wat mij het meest zal bijblijven van deze roman, meer nog dan alle ‘combustiën’, hoe stemmig en amusant ook beschreven, is de gevoelsverwarring waaraan de held van ’t Hart ten prooi is.”

Janet Luis, 25 augustus 2006

Maarten ’t Hart, Het psalmenoproer is verschenen bij De Arbeiderspers, 288 blz.€ 18,95