Impakt

Impakt VIDEOKUNST Het jaarlijkse Utrechtse videofestival Impakt heeft dit jaar als thema ‘The Great Outdoors’ en speelt zich naast het Centraal Museum af op straat en in de grachten. Een drijvende bioscoop, de zogenaamde Floating Cinema, maakt deel uit van het programma. „Soms zijn de overeenkomsten tussen wat het scherm toont en wat je echt ziet frappant, op andere momenten zijn de verschillen juist erg groot. Als de film Cleaning Wall Street de beroemde straat in New York laat zien, waar jonge kunstenaars met stofzuigers ‘After Capitalism’ opruimen, dan heeft dat weinig te maken met de binnenstad van Utrecht, waar mensen op terrasjes genieten van de zomeravond.” Machteld Leij, 25 augustus 2006 T/m 27 augustus in Centraal Museum Utrecht en omstreken. Inl: 030-2944493, www.impakt.nl floating cinema in Utrecht. 23 aug 2006. foto Maarten van Haaff Haaff, Maarten van

Het jaarlijkse Utrechtse videofestival Impakt heeft dit jaar als thema ‘The Great Outdoors’ en speelt zich naast het Centraal Museum af op straat en in de grachten. Een drijvende bioscoop, de zogenaamde Floating Cinema, maakt deel uit van het programma.

„Soms zijn de overeenkomsten tussen wat het scherm toont en wat je echt ziet frappant, op andere momenten zijn de verschillen juist erg groot. Als de film Cleaning Wall Street de beroemde straat in New York laat zien, waar jonge kunstenaars met stofzuigers ‘After Capitalism’ opruimen, dan heeft dat weinig te maken met de binnenstad van Utrecht, waar mensen op terrasjes genieten van de zomeravond.”

Machteld Leij, 25 augustus 2006

T/m 27 augustus in Centraal Museum Utrecht en omstreken. Inl: 030-2944493, www.impakt.nl